Hír-portál.eu - Hírek Külföldről & Belföldről

Négy frontszakaszon foglalt el kedvezőbb állásokat az orosz hadsereg az elmúlt nap folyamán, miközben 16 ukrán rohamot és ellenrohamot vert vissza – közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

Az orosz hadijelentés szerint az ukrán hadseregnek több mint 1200 katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan. A minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg egy Blanovne nevű katonai olajtárolót, egy SZ-300PT típusú légvédelmi rakétarendszer egy radarját, két indítóállását, egy német IRIS-T légvédelmi rakétarendszer indítóállását, két harckocsit – az egyikük egy Abrams volt -, két gyalogsági harcjárművet, két páncélozott harcjárművet, egy amerikai M113-as páncélozott szállítójárművet, egy amerikai M109-es Paladin, egy cseh DANA M2-es és egy lengyel Krab önjáró, valamint három amerikai M777-es és egy M198-as vontatott tarackot, három francia gyártmányú HAMMER légibombát, továbbá 40 drónt.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek pénteken ukrán tüzérségi és dróntámadást. A Zaporizzsja megyei Tokmakban amerikai GPS-irányítású M982-es Excalibur tüzérségi lövedék talált el egy négyemeletes lakóházat, a romok alól hat embert mentettek ki.

The post Az oroszok szerint négy frontszakaszon is előre törtek first appeared on 24.hu.

Leave a Reply