Hír-portál.eu - Hírek Külföldről & Belföldről

A Telekom Veszprém megvédte címét a férfi kézilabda Magyar Kupában, mivel 33-30-ra legyőzte a Szegedet a tatabányai négyes döntő vasárnapi fináléjában.

A Veszprém keretéből Gasper Marguc, a Szegedéből Emil Kheri Imsgard és Gleb Kalaras maradt ki.

A két együttes márciusban és áprilisban összesen háromszor találkozott egymással, de a Szeged egyetlen alkalommal sem vezetett, és ezt a rossz sorozatát most sem tudta megtörni.

Ezúttal hatékony védekezéssel kezdtek Bánhidi Bencéék, eleinte nem engedtek lerohanásokat ellenfelüknek, akik ezt látva a kapott gólok után a gyors középkezdéseket erőltették, és Nedim Remili vezérletével 7-4-re elléptek.

Többet hibáztak a szegediek, ráadásul romlott a védekezésük hatékonysága, és a 21. percben először voltak négygólos hátrányban. Miguel Martins becserélése jót tett a csongrádiaknak, akik a portugál irányító akciógóljaival, valamint Mario Sostaric büntetőivel felzárkóztak 15-14-re, és a szünetben is csak egy találat volt a hátrányuk.

A 27. és a 34. perc között ötször ítéltek kiállítást a játékvezetők, pedig egyáltalán nem volt sportszerűtlen a meccs, sőt a megszokottnál keményebb sem.

A szegediek továbbra is két irányítóval játszottak, mínusz háromnál pedig kapuscsere mellett döntöttek, Mikler Roland helyére átmenetileg Nagy Martin érkezett. A veszprémiek közül kisvártatva kivált Nedim Remili, mert piros lapot kapott, miután megütötte Dean Bombac arcát. A játék képe és a mérkőzés menete mindezek ellenére nem változott: szoros volt az állás, de a Szeged nem tudott egyenlíteni.

Mínusz négynél időt kért Kárpáti Krisztián vezetőedző, majd létszámfölényes támadásokkal próbálkozott a Szeged, de nem járt sikerrel. Amikor a szegedi csapat újra visszakapaszkodott kétgólos hátrányra, már csak három perc volt hátra, a címvédő pedig taktikusan őrizte előnyét.

Omar Jahja hat, Remili öt góllal, Rodrigo Corrales öt védéssel járult hozzá a sikerhez. A szegedieknél Sostaric nyolc alkalommal talált be – mindannyiszor büntetőből –, Martins hét gólt szerzett, Mikler kilenc lövést védett.

A két együttes 196. egymás elleni tétmérkőzésén 54 szegedi siker és hét döntetlen mellett a 135. veszprémi győzelem született.

Legközelebb május 24-én a bajnoki döntő első mérkőzésén találkoznak egymással.

A két csapat 23. alkalommal találkozott egymással a kupadöntőben, a veszprémiek a 18. sikerüket ünnepelhették. Összességében ez volt a negyvenedik fináléjuk és a 31. győzelmük. A hétszeres győztes Szegednek ez volt a 23. kupadöntője, kétszer körmérkőzéses lebonyolításban végzett az élen.

Eredmény, Magyar Kupa-döntő:

Telekom Veszprém – OTP Bank-Pick Szeged 33-30 (16-15)
gólszerzők: Jahja 6, Remili 5, Fabregas, Koszorotov, Vajlupov 4-4, Pechmalbec, Elísson 3-3, Casado 2, Descat, Mahé 1-1, illetve Sostaric 8, Martins 7, Garciandía 6, Bombac 3, Gaber 2, Mackovsek, Frimmel, Bánhidi, Stepancic 1-1
lövések/gólok: 46/33, illetve 41/30
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 8/8
kiállítások: 6, illetve 6 perc

The post A Szeged a kupadöntőben sem tudott vezetni a Veszprém ellen first appeared on 24.hu.

Leave a Reply