Hír-portál.eu - Hírek Külföldről & Belföldről

Németh Szilárd hozott ítéletet – írta a Fideszből kiszorított polgármester két iskolaigazgató eltávolításáról

0

Vargáné Andrási Editet, a Katona József Általános Iskola igazgatóját és Málek Istvánt, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola igazgatóját eltávolították az iskoláik éléről – írta Csepel polgármestere Facebook-oldalán.

Borbély Lénárd, a Fideszből kiszorított kerületvezető közölte, az igazgatók kinevezése lejárt, az új pályázatukat elutasították. Hozzátette:

Tudjuk, hogy a politikai ítéletet Németh Szilárd hozta meg.

Borbély ezt régi harcostársáról, a Fidesz alelnökéről írta, akivel annyira elmérgesedett a viszonya, hogy jövőre független polgármesterjelöltként indul el Csepelen a helyi Fidesz jelöltjével szemben is akár, miután Németh Szilárdnak köszönhetően már nem tagja a pártnak.

Márciusban derült ki, hogy Csepelen akkora fideszes belharcok dúlnak, hogy a párt vezetése Németh Szilárd országos alelnök kezdeményezésére feloszlatta, majd újjáalakította a helyi szervezetet. Az új tagságban már nem kapott helyet sem Borbély Lénárd, sem Ábel Attila alpolgármester, noha mindketten kérvényezték az újrafelvételüket.

Borbély az eltávolított iskolaigazgatókról szólva azt írta, számára a két igazgató szakmaisága és elhivatottsága megkérdőjelezhetetlen. Elmozdításuk súlyos kárt okoz és nagyon rossz folyamatot indít el.

A polgármester arra kérte a szülőket és a diákokat, hogy közösen álljanak ki értük.

Kapcsolódó
Akár a Fidesz ellen is elindul 2024-ben a Fideszből kiszorított csepeli polgármester

Az önkormányzati választáson Borbély Lénárd furcsa helyzetet produkálhat.

The post Németh Szilárd hozott ítéletet – írta a Fideszből kiszorított polgármester két iskolaigazgató eltávolításáról first appeared on 24.hu.

Leave a Reply