Hír-portál.eu - Hírek Külföldről & Belföldről

Egészségügyi szakemberekkel, orvosokkal, ápolókkal egyeztetett a „következő kormány” legfontosabb egészségügyi feladatairól Dobrev Klára, a megbeszélésről a Facebook-oldalán számolt be.

Amikor vállaltam, hogy részt veszek az Orbán-rendszer lebontásában, azt is tudtam, hogy a kormányzásra jó előre készülni kell. Jövő áprilisban azonnal munkához kell látni, mert az olyan átfogó problémák, mint az egészségügy rendezése, nem várhat hónapokat

– indokolta a korai kormányzati felkészülést a DK miniszterelnök-jelöltje.

Mint írta, tragikus a pénzhiány, nincsek orvosok, ápolók, egészségügyi dolgozók, egyes műtétekre éveket kell várni, miközben mindenki joggal mondja: „de hát fizetjük a TB-t. Csakhogy az állam nem teszi hozzá, ami az ő része”.

Dobrev gyökeres változásokat tervez, újra lenne Egészségügyi Minisztérium, és ígérete szerint a következő kormány meg fogja emelni az egészségügyi kiadásokra szánt forrást, valamint az egészségügyben dolgozó orvosok, ápolók, háziorvosok számát is.

Ki kell mondani, hogy ma Magyarországon nem jut mindenki egyforma egészségügyi ellátáshoz. Márpedig ez tarthatatlan. Ha rajtam múlik, nem lesznek fontos és kevésbé fontos betegek, mert nekem mindenki egyformán számít. Ezért dolgozom, ezért készülök már most a kormányzásra

– zárja posztját Dobrev Klára.

The post Dobrev Klára: Ha rajtam múlik, nem lesznek fontos és kevésbé fontos betegek first appeared on 24.hu.

Leave a Reply