Hír-portál.eu - Hírek Külföldről & Belföldről

Több mint 200 ezer dollárt gyűjtöttek egy „anyának”, aztán kiderült, hogy csak vigyázni szokott a „gyerekeire”

0
Több mint 200 ezer dollárt gyűjtöttek egy „anyának”, aztán kiderült, hogy csak vigyázni szokott a „gyerekeire”

Egy Las Vegas-i „háromgyerekes anya” azt állította a CNN kamerái előtt, hogy ki fogják lakoltatni – és ezzel több mint 200 000 dollárnyi (azaz 60 millió forintnyi) adományt gyűjtött össze. Aztán kiderült, hogy csak vigyázni szokott a gyerekekre, akiket a riportban a sajátjaiként mutatott be – írja a New York Post.

A 32 éves Dasha Kelly végül hétfőn fedte fel a titkát a CNN-nek, hogy nem ő a biológiai anyja az 5, 6 és 8 éves lányoknak, akik mellette szerepeltek a múlt héten egy szövetségi kilakoltatási moratórium megszűnéséről szóló riportban. A CNN szerint Kelly története „nagy érdeklődést váltott ki” az első riport után, amelyben videofelvételeket mutattak be róla és a lányokról az otthonában, miután a csatorna megtalálta online adománygyűjtő akcióját, amelyben 1900 dollárt (573 ezer forintot) szeretett volna összegyűjteni a lakbérére.

A nevem Kelly, és három lányom van Nevadában. (…) Épphogy fenntartottuk magunkat a világjárvány kitörése előtt. Most szenvedünk

– szólt az eredeti a segítségkérés  szövege az online gyűjtés leírásában.

A három kislány a CNN látogatása során anyukaként hivatkozott Kellyre, de egy másik nő, Shadia Halo később azzal állt elő, hogy valójában ő a lányok biológiai anyja – derül ki a tévécsatorna későbbi riportjában, ami arról szól, hogy Kelly bemutatásával egy félrevezető történetet közöltek.

Nick Watt riporter konkrétan ezt mondja a videóban:

És igen, Shadia Halo az anyjuk. Láttuk az anyakönyvi kivonatokat. És most már tudjuk, hogy Dasha Kelly a lányok apjával jár.

A riportból az is kiderül, hogy Kelly — aki korábban egy kaszinóban dolgozott osztóként – sok időt tölt a három lány gondozásával Halo lakásában, ahonnan az édesanya szerint egy hétre kitették őket. Kelly azt mondta, azért nevezte magát a lányok anyjának, mert szerinte ő egy anyafigura a három gyerek számára. Halo a CNN beszámolója szerint „érthető módon felháborodott” ezen az állításon.

Az érzelmes Kelly a múlt héten másodszor is megjelent a CNN-en Cori Bush missouri képviselő mellett, miután a Biden-kormányzat új, 60 napos kilakoltatási moratóriumot jelentett be azokban a megyékben, ahol a COVID-19 terjedése jelentős vagy magas.

Újabb kilakoltatási moratóriumot hirdetett az amerikai kormány

Hogy a koronavírus-járvány újabb hulláma közepette megelőzzék bérlők millióinak az utcára kerülését.

Annyira szerencsés vagyok most, hogy ez már túlmutat rajtam. Amikor ezt feltettem, soha nem gondoltam volna, hogy bárkit is elérek majd, különösen nem a CNN-t. És azt hallani, hogy egy képviselőt is  elértem – önt –, ez egyszerűen elképesztő

– mondta Kelly Bushnak. A kongresszusi képviselő pedig úgy reagált, hogy Kelly és családja megérdemli, hogy a törvényhozók dolgozzanak értük.

Ez a legkevesebb, amit tehetünk önért – hogy közbelépünk, és gondoskodunk arról, hogy ön biztonságban és kényelemben maradhasson otthonában, amíg mi más dolgokon dolgozunk, hogy az ön és gyermekei élete jobb legyen. (…) Ez a legkevesebb, amit megtehetünk önökért

– folytatta a Missouri állambeli demokrata politikus.

Kelly adománygyűjtése kedden 212 ezer dollárnál tartott, ami 64 millió forintnak felel meg. A GoFundMe-oldalán azóta tisztázta, hogy nem ő az édesanyja a három gyereknek, csak „anyafiguraként” tekintenek rá, ő pedig feltétel nélkül szereti őket.

A GoFundMe képviselője azt mondta a csatornának, hogy a Kelly által gyűjtött összeget visszatartják addig, amíg a nő adatait nem ellenőrzik, és meg nem bizonyosodnak róla, hogy eddig nem vettek le semennyi pénzt az adományokból. A cég szóvivője közölte, hogy aki Kelly számára adományozott, és szeretné visszakérni a pénzét, annak augusztus 23-ig van lehetősége arra, hogy visszaigényelje az általa adományozott összeget.

A szóvivő azt is hozzátette, hogy a lányok apja Kelly barátja, de nem élnek együtt.

Időszakonként én vigyázok ezekre a lányokra az otthonomban, és ez már egy pár éve így megy. (…) Feltétel nélkül szeretem és szerettem ezeket a lányokat a szívem jóindulatából. Úgy kezelem őket, mintha a lányaim lennének, és így gondoskodom róluk

– írta Kelly, miután kiderült az igazság.

A lányok a tanévkezdésre visszatérnek édesanyjuk, Shadia Halo otthonába – zárul a CNN riportja.

The post Több mint 200 ezer dollárt gyűjtöttek egy „anyának”, aztán kiderült, hogy csak vigyázni szokott a „gyerekeire” first appeared on 24.hu.

Leave a Reply