Hír-portál.eu - Hírek Külföldről & Belföldről
Kiderült, miről beszélt a volt iráni elnök Budapesten

Mahmúd Ahmadinezsád volt iráni elnök a Nemzeti Közszolgálati Egyetem meghívására Budapestre érkezett, hogy szűk körű megbeszélésen vegyen részt és előadást tartson – írja a Hetek az iráni sajtóban megjelent cikk és képek alapján.

A Dolate Bahar nevű iráni ugyanis lap több fotót és videót is közzétett Mahmúd Ahmadinezsád volt iráni elnök budapesti útjáról, valamint közzétették fárszi nyelven a politikus beszédét is. A felvételek tanulsága alapján Ahmadinezsád jó hangulatú találkozón vett részt Deli Gergellyel, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorával.

Az iráni lap beszámolója szerint Mahmúd Ahmadinezsád a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen “Közös értékek a globális környezetben” címmel tartott előadást, amelynek a teljes leiratát közzétették.

Ahmadinezsád szerint az ember arra készül, hogy bejelenthesse a sötétség, magány, félelem és szorongás korszakának végét, valamint az együttlét, biztonság és béke fényesebb napjainak kezdetét.  A világ Ahmadinezsád szerint jelentős változások előtt áll: és ezért nagy a jelentősége a közös gondolkozásnak, például a klímaváltozás, globális felmelegedés, üvegházhatás, a globális vízügyi krízis, és élelmiszerválság terén is, amelyek most számos szakértőnek és döntéshozónak felkeltették a figyelmét – írja a Hetek.

Mahmúd Ahmadinezsádról fontos tudni, hogy Irán elnökeként többször is felszólított Izrael elpusztítására és eltörlésére, a holokausztot pedig csak mítosznak nevezte, ő felelős a régiót komoly háborús veszély felé sodró iráni nukleáris program felgyorsításáért is. A budapesti látogatása mindössze két nappal a holokauszt nemzetközi emléknapját követően történt, és pár héttel azt követően, hogy Irán példátlan támadást indított Izrael ellen – emlékeztet a Hetek.

Izrael máris reagált az korábbi iráni elnök meghívására:

Kapcsolódó
Izrael szokatlanul kemény közleményben tiltakozik, hogy a volt iráni elnököt Budapestre hívták

Szerintük súlyosan sérti a holokauszt emlékét a meghívás.

The post Kiderült, miről beszélt a volt iráni elnök Budapesten first appeared on 24.hu.

Leave a Reply