Hír-portál.eu - Hírek Külföldről & Belföldről

Újrakezdi a csengeri örökösnő ügyének tárgyalását a bíróság, miután az asszony elfogultságot jelentett be az ügyet lefolytató mátészalkai bíróság ellen, amit a nyíregyházi törvényszék helyben hagyott – közölte P. Mária ügyvédje az ATV Híradójával.

Helmeczy László hozzátette: „A bírósági szak gyakorlatilag teljesen újra kezdődik, miközben már 3 éve folyik a bíróságon, maga az ügy pedig már több mint 5 éves,” Az ügyvéd szerint itt az ideje, hogy a bíróság tisztázza a tényállást, és az ne attól függjön, hogy politikus-e a tanúként kihallgatandó személy.

A vádirat szerint a nő elhitette környezetével, hogy mesés vagyont örökölt külföldön élő édesapja után, de csak nehézségek árán fér hozzá, ezért pénzt kért kölcsön. A sértetteknek okozott kár 1 millió 400 ezertől 387 millió forintig terjedt.

Az asszony akkor vált országosan ismertté, amikor kiderült, hogy többek közt Kósa Lajost, a Fidesz országgyűlési képviselőjét is egy állítólagos 1300 milliárd forintos mesés hagyatékkal hitegette. A csengeri asszony azt állította, hogy ő az örököse a felfoghatatlan vagyonnak, amit Kósa is elhitt. A nő befektetési tanácsokat kért a Fidesz politikusától, akivel többször is találkozott, és egy megállapodást is aláírtak közjegyző előtt.

Kósa később elismerte a dokumentum valódiságát, de csalónak nevezte P. Máriát, aki 2018 áprilisában elhagyta az országot. Még az előtt, hogy a rendőrség beidézte volna kihallgatásra. Ezután a hatóságok nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, ami alapján Svájcban került rendőrkézre. Miután megtörtént a kiadatása, hazahozták, őrizetbe vették és letartóztatták.

The post Elölről kezdik a csengeri örökösnő perét first appeared on 24.hu.

Leave a Reply