Hír-portál.eu - Hírek Külföldről & Belföldről

„Csak egy koppanást hallottam, nem láttam a biciklist” – védekezett a nőn kukásautóval áthajtó sofőr

0
„Csak egy koppanást hallottam, nem láttam a biciklist” – védekezett a nőn kukásautóval áthajtó sofőr

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki két évvel ezelőtt halálra gázolt a kukásautóval egy kerékpárját toló 60 éves nőt Monoron, a Bem utcában.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy 1 év 6 hónap szabadságvesztést kértek a vádlottra, két év próbaidőre felfüggesztve azzal, hogy végleg tiltsák el a járművezetéstől.

A vádirat szerint a sofőr hulladékgyűjtést és szállítást végzett Monoron. A tevékenysége során lassan haladt a teherautóval és időnként megállt, míg a jármű mellett és mögött kollégája a kihelyezett kukákat ürítette a tehergépkocsi tartályába. A művelet közben a teherautó csaknem teljes szélességben elfoglalta az úttestet.

Mihádák Zoltán / MTI

Ugyanebben az időpontban a kukásautó mögött haladt, kerékpárját tolva az asszony. Miután a nő utolérte a meg-megálló teherautót, úgy kerülte ki, hogy a kerékpárját feltolta a jobb oldali járdára. Miután elhaladt a kukásautó mellett, még mindig tolva a kerékpárt visszatért a jármű elé tovább haladva immár az úttesten.

A nő már mintegy három méterre távolodott a teherautótól, így őt látnia kellett a sofőrnek a fülkéből. Ennek ellenére az elkövető figyelmetlenségéből adódóan egyáltalán nem észlelte a nőt és elindulva kukásautóval gyorsítani kezdett, majd a jármű jobb első részével elütötte őt, amikor utolérte.

ugyeszseg.hu

Az ütközés következtében az asszony úttestre esett, ahol a teherautó áthajtott rajta. Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Az ügyész kérdésünkre elmondta még, hogy mivel védekezett vallomásában a sofőr.

Azt mondta, hogy nem érzi felelősnek magát a balesetért. Állítása szerint nem vette észre a kerékpárját toló nőt, és csak egy koppanást hallott, ami után azonnal megállt és kiszállt a teherautóból.

– mondta az ügyész.

Az ügyészség másfél év felfüggesztettet kért a férfire halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt azzal, hogy végleg tiltsák el a járművezetéstől.

The post „Csak egy koppanást hallottam, nem láttam a biciklist” – védekezett a nőn kukásautóval áthajtó sofőr first appeared on 24.hu.

Leave a Reply