Hír-portál.eu - Hírek Külföldről & Belföldről

A Hamász betartja a Nemzetközi Bíróság tűzszüneti határozatát, amennyiben Izrael is így tesz

0

Amennyiben az ENSZ hágai székhelyű Nemzetközi Bírósága tűzszünetre felszólító határozatot hoz, azt a Hamász be fogja tartani, ha Izrael is így tesz – közölte csütörtökön Oszama Hamdán, a palesztin szélsőséges szervezet libanoni irodavezetője, a politikai bizottság tagja bejrúti sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozta azt is: a Hamász el fogja engedni az izraeli túszok mindegyikét, ha Izrael szabadon bocsátja az összes palesztin foglyot.

A Dél-afrikai Köztársaság tavaly év végén fordult a Nemzetközi Bírósághoz (ICJ) azzal a váddal, hogy Izrael népirtást követ el a számos országban terrorszervezetnek minősített Hamász ellenőrzése alatt álló Gázai övezetben, és bírósági végzést kért az izraeli hadművelet azonnali leállíttatására. A határozat kihirdetése pénteken várható.

Eközben a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Júnisz városában tüntetést tartottak Izrael háborúja ellen, és mindkét felet a harci tevékenység leállítására szólították fel. A megmozdulás résztvevői az elhurcolt izraeli túszok szabadon engedését is követelték a háború lezárása érdekében.

A gázai palesztin egészségügyi szervek legfrissebb összesítése szerint 25 900 palesztin vesztette életét, és több mint 64 ezren sebesültek meg a Hamász 1200 emberéletet követelő október 7-i terrortámadása nyomán indított izraeli hadműveletben.

(MTI)

The post A Hamász betartja a Nemzetközi Bíróság tűzszüneti határozatát, amennyiben Izrael is így tesz first appeared on 24.hu.

Leave a Reply