Hír-portál.eu - Hírek Külföldről & Belföldről

Több mint 24 600 embert ölt meg Izrael október 7. óta – közölte a gázai egészségügyi minisztérium

0

Összesen 24 620 palesztin vesztette életét és 61 830-an megsebesültek a Gázai övezetet elleni izraeli csapásokban október 7. óta – közölte csütörtökön a gázai egészségügyi minisztérium.

A Reuters azt írja: a Hamász által irányított minisztérium szerint az elmúlt 24 órában 172 palesztin vesztette életét, és 326-an sérültek meg. A tárca a jelentéseiben nem tesz különbséget a harcokban részt vevők és a nem harcoló áldozatok között, és azt állítja, hogy az izraeli hadsereg által megöltek többsége nő és gyermek.

Az izraeli hadsereg szintén csütörtökön kiadott közleménye azt állította, hogy az elmúlt 24 órában „mintegy 60 terroristát” ölt meg szárazföldi hadművelete során.

Az Izrael által 1967 óta a nemzetközi jogba ütköző módon megszállva tartott Ciszjordániában szintén sokan meghaltak. Október 7 óta legalább 350 palesztin vesztette életét a területen, ebből 95 gyerek. Őket az izraeli biztonsági erők vagy zsidó telepesek ölték meg. Becslések szerint Izrael a háború kezdete óta emellett 6000 palesztint börtönzött be Ciszjordániából.

Mint ismert, a palesztinok elleni izraeli hadjárat a Hamász október 7-i, meglepetésszerű dél-izraeli támadása után indult. A terrortámadás során becslések szerint 1200 ember halt meg, és több mint 8500-an megsebesültek. A Hamász harcosai ekkor mintegy 240 embert túszul is ejtettek és a Gázai övezetbe szállítottak. Közülük mintegy 132-ről úgy tudni, hogy még mindig fogságban vannak őket, jóllehet, közülük vélhetően nem mindenki van már életben.

Becslések szerint a Gázai övezet lakosságának 85 százaléka kényszerült elhagyni otthonát a terület folyamatos izraeli bombázása miatt.

The post Több mint 24 600 embert ölt meg Izrael október 7. óta – közölte a gázai egészségügyi minisztérium first appeared on 24.hu.

Leave a Reply