Hír-portál.eu - Hírek Külföldről & Belföldről

Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet, amely újabb beruházást nyilvánít nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, felgyorsítva ezzel a hatósági ügyek intézését, mentesítve a kijelölt ingatlanokat az egyes településrendezési szabályok alól.

Az Orbán Viktor által aláírt, már hatályos rendelet mellékletéből derül ki, hogy Érd és Budafok között olyan ipari, logisztikai park épül, amelynél például az építmények között nem kell telepítési távolságot tartani, azok a telekhatárokon is csatlakozhatnak egymáshoz, illetve a szomszédos vagy a már meglévő telephelyen lévő építményekhez.

68 hektár, 40-50 milliárd forintos fejlesztés

Korábban Fónagy János (a képen középen) beszélt arról, hogy ipari parkot terveznek Érd és Budafok közé. Az államtitkár akkor felidézte, hogy Orbán Viktor kínai útján felhívta a figyelmet rá, milyen kiválóan alkalmas Magyarország kelet és nyugat közötti találkozási pontként, amiben fontos feladat hárul a logisztikára, amihez az új ipari park is hozzájárulna.

Nagy Ádám ipari ügyekért felelős helyettes államtitkár (a képen jobbra) akkor azt közölte, hogy a projekt 68 hektárt érint, a terület kétharmada Érdhez, egyharmada Budafokhoz tartozik. A tervek szerint magántőkéből 224 ezer négyzetméternyi csarnok, raktár épülne és 2000-nél több munkahely létesülne. Becslések szerint 40-50 milliárd forint fejlesztéssel létesülne az ipari park. A helyettes államtitkár már akkor közölte, a kormány azzal járul hozzá a fejlesztéshez, hogy a szükséges hatósági engedélyeztetést felgyorsítja a két-három éven belül megvalósuló beruházáshoz.

The post Hivatalosan is kiemelt beruházás lett az új ipari park Érd és Budafok határában first appeared on 24.hu.

Leave a Reply