Hír-portál.eu - Hírek Külföldről & Belföldről

Charles Leclerc nyerte a Forma-1-es Mexikói Nagydíj időmérő edzését.

A Q1 vége igazán kaotikusra sikeredett, nagy volt a tumultus, mert sokan még javítani akartak a köridejükön, Alonso közben hibázott egyet, és megpördült, ami sárga zászlót vont maga után, ezzel pedig értékes másodperceket veszítettek a kései hajrázók.

Az első etap végén Ocon, Magnussen, Stroll, Norris és Sargeant búcsúzott, és több pilóta ellen is vizsgálatot indítottak, Verstappen és Russell bűne például az volt, hogy a bokszkijáratnál feltartották a többieket.

A Q2-ben 1:17.571 perces idővel Hamilton a legvégén ugrott az élre, mögötte Verstappen és Russell végzett az első háromban. Folytathatta az időmérőt a csapattársa, Cunoda szélárnyékában száguldó Ricciardo, valamint Bottas is, sőt, a másik Alfa Romeo-pilóta, Csou is becsusszant a Q3-ba, mivel Albon idejét elvették, amiért mind a négy kerékkel elhagyta a pályát. Albon mellett Gasly, Hülkenberg, Alonso és Cunoda esett ki a Q2-ben.

A Q3-ban hatalmas tűzijáték kezdődött, Verstappen, Sainz és Leclerc is volt az élen, és a két Ferrari-versenyzőt nem is sikerült kiszorítani az első sorból.

Leclerc-nek ez idei negyedik, pályafutása huszonkettedik rajtelsősége.

Verstappen végzett harmadikként, Ricciardo pedig Cunoda segítsége nélkül is odaért a második sorba.

A futam vasárnap magyar idő szerint 21 órakor kezdődik.

The post A Ferrari berobbant az első sorba a mexikói időmérőn first appeared on 24.hu.

Leave a Reply