Hír-portál.eu - Hírek Külföldről & Belföldről

Akár kétmillió forintért is kapni házat, kicsivel többért pedig már lakást is Baranya egyes részein, írja a bama.hu.

Ha valaki mindössze kétmillió forintból szeretne ingatlant, közelebbről házat venni Baranyában, az egyik legnagyobb ingatlanos oldal jelenlegi kínálata alapján mintegy tíz opcióból választhat. A hirdetmények méretben és elhelyezkedésben is nagy szórást mutatnak, ami összeköti őket nem meglepő módon, hogy mindegyik felújításra szorul.

A hegyháti és komlói járásban egy-egy, a szigetvári járásban négy, a bólyi és a sellyei járásban egy, a dunaszekcsőiben pedig két ilyen ingatlan található. Elhelyezkedésük szerint pedig az a közös, hogy legkevesebb 30 kilométerre, de jellemzően inkább 40, a legtávolabbiak csaknem 60 kilométerre találhatóak a megyeszékhelytől.

A legolcsóbb közülük egy 80 négyzetméteres versendi ház, amit 400 ezer forintért hirdetnek, utána következik egy 600 ezer forintért kínált 50 négyzetméteres dunaszekcsői ház.A kínálat jelentősen, mintegy negyven hirdetésre ugrik, ha a kettő és négymillió forint közötti kínálatot vizsgáljuk. A bama.hu szerint a legjelentősebb kínálattal a szigetvári járásban találkozni, ahol magában a városban három, a szomszédos Basalon két ingatlant is árulnak, a térségben összesen tizennégyet. Ennyi pénzért már a pécsi és a pécsváradi járásban is lehet válogatni.

Baranyában egyébként ingatlanpiaci szempontból a legfelkapottabb közé tartozik Pécs után Komló, Kozármisleny, Harkány, Mohács, Siklós, Szigetvár és Orfű, továbbá utánuk Szentlőrinc, Keszü, illetve Hosszúhetény. A baranyai vármegyeszékhelyen jelenleg 591 ezer forint az átlagos négyzetméterár, több mint százezer forinttal magasabb Orfűn és Kozármislenyben, ahol több mint 700 ezer forint. Szigetváron, Mohácson és Pécsváradon pedig 260 és 300 ezer forint között mozog az átlagos négyzetméterár, Komlón, amely a második legnagyobb ingatlankínálattal rendelkező település a vármegyében, ez 268 ezer forint.

Kapcsolódó
5-6 ezer csokra jogosult család jelenhet meg az ingatlanpiacon

Ez fellendülést okozhat év végéig.

The post Kétmillió forintért kínálnak házakat Baranyában first appeared on 24.hu.

Leave a Reply