Hír-portál.eu - Hírek Külföldről & Belföldről

G. Fodor Gábor Pesty Lászlóról és a „Lölőzésről”: Ez egy cirkusz, semmi politikai jelentősége sincs

0

G. Fodor Gábor politikai elemző volt a Partizán hétfő esti vendége és a műsorban hosszan beszélt arról, hogy miért sikeres az Orbán-rendszer Magyarországon.

G. Fodor azért sajátos megszólaló a hazai nyilvánosságban, mert saját magáról, mint az Orbán-csapat tagjáról is szokott beszélni, azaz olyan szereplőről, aki „közel van a tűzhöz”, más szóval: körön belül van. Épp ezért volt érdekes, hogy mit mondott a Pesty Lászlóról, aki pár hete már éktelen Lölőzésben és orkozásban van, amivel a NER-en belüli korrupciót szeretné kiirtani. Mi is interjúztunk vele.

G. Fodor azonban azt mondja, hogy az „a vonal, ami fölé én nézek, afölött nincsenek ezek a mondatok”, mármint Pesty mondatai. „Ha igaz az, hogy minden el lett mondva az Orbán-kormányról és annak karakteréről, akkor Pesty László mondatai nem rendelkeznek semmiféle újdonságértékkel.”

Azt is mondta G. Fodor, hogy

nem lenne elegáns Pesty Lászlót értékelnem, a magatartását és az attitűdrendszerét sem. Ez a magatartástípus nem előzmény nélküli. Voltak már kiugrók. (…) Aki tanulmányozza az elmúlt évek politikatörténetét, az láthatja, hogy ezeknek a magatartásoknak mi lesz a következménye. Általában a frusztráció növekedése. És hogy nem tud politikai tábort építeni.

Hozzátette:

Azért van a vonal alatt mindaz, ami Pesty Lászlótól jön, merthogy semmiféle politikai jelentősége nincsen. (…) Nem következik belőle politikailag semmi.

Illetve:

Ez egy cirkusz. Megy a vándorcirkusz. Mindenütt el vannak hintve mondatok. De nem következik belőle semmi. Még a szórakoztatófaktor is a vonal alatt van.

Két éve nekünk azt mondta az elemző, hogy a Mészáros-sztori nem is releváns.

Kapcsolódó
G. Fodor Gábor: A Mészáros Lőrinc-sztori lényegtelen

Könyvet írt a kormányfő politikájáról. Az Orbán-szabály egy olyan politikai gondolkodó elemzése, akivel a kormányfő időnként a saját konyhájában osztja meg a gondolatait. A körön belül van, de azért nem ír mindenről – mi a hiányterületekre is rákérdeztünk. Interjú.

The post G. Fodor Gábor Pesty Lászlóról és a „Lölőzésről”: Ez egy cirkusz, semmi politikai jelentősége sincs first appeared on 24.hu.

Leave a Reply