Hír-portál.eu - Hírek Külföldről & Belföldről

Saját fizetése rovására emeli asszisztensei bérét egy háziorvos, mert az állam nem adott rá pénzt

0

Saját fizetését csökentette Keczéry Attila egyik fővárosi háziorvos, hogy meg tudja emelni asszisztensei bérét – közölte az RTL Híradója. Rájuk ugyanis nem vonatkozik az a 18 százalékos béremelés, ami júliustól jár az egészségügyi szakdolgozóknak.

Az orvos a Facebookon írt arról, hogy a munkatársai nem kapták meg a béremelést, amit az egészségügyi szakdolgozók. Mint mondta, a rendelőjüknek járó pénz évek óta nem változik.

A bértámogatási rendszer, ami eddig fixen jött, innen hiányzik most ez a plusz 18 százalék, viszont a praxisfinanszírozási rész évek óta változatlan. Semmit sem követ, se inflációt se rezsiemelkedést

– magyarázta.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szerint 9 és fél ezer alapellátásban dolgozó maradt ki a béremelésből, mert nem tartoznak az egészségügyi szolgálati jogviszony hatálya alá. Hiába végzik akár ugyanazt a munkát, ugyanazzal a szakképesítéssel, mint például egy kórházban vagy szakrendelőben dolgozó asszisztens.

A Belügyminisztérium az RTL-nek azt írta: a kormány úgy döntött, hogy a praxisok megkapják a dolgozók fizetésemeléshez szükséges fedezetét, illetve visszamenőlegesen praxistámogatásra is jogosultak lesznek.

The post Saját fizetése rovására emeli asszisztensei bérét egy háziorvos, mert az állam nem adott rá pénzt first appeared on 24.hu.

Leave a Reply