Hír-portál.eu - Hírek Külföldről & Belföldről

Hadházy Ákos és Novák Előd is hasonló okokból várhatta a keddi parlamenti ülést, az Országgyűlés ugyanis mindkettejük esetében a mentelmi joguk felfüggesztéséről szavazott.

Novák Előd ellen a volt szovjet emlékmű megrongálása miatt van folyamatban közvádas büntetőügy, korábban írtuk, hogy a mentelmi joga felfüggesztése esetén a parlamenti mandátumát is elveszíthette volna. Minderre nem került sor, ugyanis 36 tartózkodás mellett hiába szavaztak  72-en az igenre és 23-an a nemre, mivel nem volt jelen a képviselők legalább kétharmada, nem fogadták el a voksolás eredményét. A történtekről beszámoló Magyar Nemzet itt teszi hozzá, hogy Novák maga is azt kérte a Parlamenttől, hogy függesszék fel a mentelmi jogát.

Hadházy Ákos mentelmi joga azért került veszélybe, mert rágalmazás miatt magánvádas eljárás zajlik ellen. És bár Novákhoz hasonlóan a független képviselő is azt kérte, hogy függesszék fel a mentelmi jogát, ő is megmenekült. Az ő esetében 17 igen és 140 nem szavazat érkezett be összesen 6 tartózkodás mellett.

The post Novák Előd és Hadházy Ákos is megtarthatta a mentelmi jogát first appeared on 24.hu.

Leave a Reply