Hír-portál.eu - Hírek Külföldről & Belföldről

Háromszáz embert, vagyis alkalmazottainak felét bocsátja el a jakuzzikat és medencéket gyártó ózdi Wellis Magyarország Zrt. – derült ki az RTL Híradójából. A cég szerint az energiaválság és a háború kedvezőtlen hatásai miatt töredékére csökkent termékeik iránt a kereslet, így decemberig kénytelenek megválni ózdi dolgozóik felétől, fizikai dolgozókat küldenek el.

A cég indulását – 3 milliárd forint állami támogatással – két éve Szijjártó Péter miniszter jelentette be. A cég az RTL-nek szombaton azt nyilatkozta, hogy az állami támogatásnak csak egy kisebb részét kapták meg, mert a vállalásaik nem teljesültek. A bejelentéskor két éve 800 új munkahely létrehozásáról volt szó, ám ebből csak 600 teljesült, és a leépítéssel ez a szám is felére csökken.

Idén bezárt Ózdon a Johnson Electric is. A Wellisnél történő leépítésről Janiczak Dávid polgármester azt mondta: „Korábban 2400-2500 főt foglalkoztattak azok a nagy foglalkoztatók, akiknek a jelenlegi épületeiben most összesen 394 ember dolgozik. Ez a város számára katasztrofális.”

The post Decemberig 300 embert, munkavállalói felét elbocsátja az ózdi Wellis first appeared on 24.hu.

Leave a Reply