Hír-portál.eu - Hírek Külföldről & Belföldről

Vadai Ágnes szúrta ki, hogy a kormány idén is 50 millió forinttal támogatja a húsgalambok beszerzését. A Demokratikus Koalíció képviselője éppen ezért rá is kérdezett Nagy István agrárminiszternél, hogy mennyivel nőtt a galambhús-fogyasztás, amióta a minisztérium meghidette a Szárnyaló gazdaság Nemzeti Húsgalamb Programot.

A miniszter akkor azt mondta, a galambhús világszerte keresett, jól jövedelmező termék. Most államtitkára, Farkas Sándor (a képen) válaszában jelezte, noha hivatalos adat nincs és a „galambhús nem tömegtermék”, de a program sikeres.

A galambhús fogyasztása jelenleg nem szerepel önállóan az Országos Statisztikai Adatfelvételi Program háztartások fogyasztásának bemutatását célzó kötelező adatgyűjtései között. Ennek megfelelően hivatalos fogyasztási statisztika biztosítására sincs lehetőség, de az ágazati visszajelzések növekedést támasztanak alá.

Nagy István miniszter korábban jelezte, az eddigi támogatások eredményeként nőtt a rendszeres értékesítéshez szükséges árualap, több fővárosi áruházban, étteremben már kapható is húsgalamb, illetve a galambból készült étel, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon pedig a vásárlók már kezükbe is vehették az első vákuumcsomagolt húsgalamb-combot és a friss előhűtött zsigerelt húsgalambot.

The post Sikeres a „Szárnyaló gazdaság”, a kormány szerint több galambhúst eszünk first appeared on 24.hu.

Leave a Reply